Nieuws

Indoor Speelspektakel

 

Zaterdag 24 oktober was het weer zover. Een indoor speelspektakel voor de jonge bewoners van onze wijk. Om 11.00 uur gingen de deuren open en kwam er meteen een groot aantal kinderen naar binnen om de springkussens te bestormen. Geleidelijk aan werd het steeds drukker in de sporthal van MFC De Bogen. Er heerste een goede sfeer in de gezellige sporthal, waar de kinderen zich goed vermaakten met de aangeboden spelactiviteiten. De dag werd een groot succes en er waren weer meer dan 150 kinderen, die zich duidelijk kostelijk hebben vermaakt.

Vanuit de wijkvereniging kregen de kinderen gratis limonade - en de ouders koffie - aangeboden. Verder konden de kinderen zich deze middag ook laten schminken bij de Schminktante, die er vanwege het succes van de vorige editie dit jaar weer bij was. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Al met al was het een geslaagde springmiddag die zeker weer voor herhaling vatbaar is!


Klik hier om de foto's te bekijken

Erwin en Samantha

Activiteitencommissie

Uitje Rotterdam


Zaterdag 1 oktober 2016 Het tweede dagje uit van de wijkvereniging in 2016 is aangebroken. Dit keer naar Rotterdam, de stad met de wereldhaven, het schip de “ss Rotterdam” en de beroemde markthal.

Om 09.30 uur was het verzamelen op de parkeerplaats bij de Aldi met 48 gegadigden. Met de bus vertrokken we omstreeks 09.45 uur naar onze bestemming. Het was redelijk weer, niet te koud, niet te warm, en in ieder geval droog. Onze chauffeur Theo, van Firma Besseling, ontpopte zich als een bekwame reisleider en wist onderweg van alles te vertellen over de omgeving. Zonder verkeershinder arriveerden we om 10.50 uur in Rotterdam.

Om 11.00 uur stapten we aan boord van de rondvaartboot voor een rondvaart door het havengebied. Heerlijke koffie met appelgebak stond voor ons klaar. Het was indrukwekkend: wat een activiteiten in zo’n wereldhaven! Daarnaast nog de skyline van Rotterdam, grootse gebouwen, de Erasmusbrug, de Euromast... Bijzonder indrukwekkend.
Om 12.50 uur meerden we weer af aan de kade om de lunch te gaan gebruiken, want ook dat was weer geregeld.

In het “Thon Hotel”, ook gelegen in het havengebied, zodat we niet ver hoefden te lopen, genoten we van de lunch. Heerlijk vers bruin en wit brood met voldoende beleg, koffie, thee, melk, jus d’orange en uiteraard een kroket. Om 14.00 uur gingen we voldaan weer de bus in, richting de ss Rotterdam.

We kregen tot 15.00 uur de tijd om dit gigantische schip te bekijken van onder tot boven. Het was er echter zo druk, dat een ieder maar op eigen gelegenheid, met een audiofoon als gids, zijn weg ging. Daar nog niet iedereen om 15.00 uur uitgekeken was, werd het al snel 15.20 uur voor we weer in de bus zaten. We zouden immers ook nog de bekende markthal bezoeken.

Om 15.30 uur stopten we bij de markthal en kon een ieder op eigen gelegenheid de schitterend beschilderde plafonds van de hal bewonderen. Ook de vele eet-, drink- en geschenkstalletjes waren gezellig om even in rond te neuzen. Even ergens gaan zitten om even op adem te komen en een drankje te nuttigen lukte ook nog net, voor we om 17.15 uur de bus weer in moesten om huiswaarts te gaan.

Voldaan en sommigen toch wel wat overladen van alle informatie en bezienswaardigheden reden we zonder files weer terug naar Harderwijk.

Om 18.30 uur reden we Drielanden weer binnen en na een bedankje aan de chauffeur en natuurlijk ons organisatieteam Samantha en Erwin, ging een ieder voldaan huiswaarts.

Ab Beuving

Nieuwe boombakken Winkelcentrum Drielanden

Het Triasplein is het “bruisende hart” van de wijk Drielanden. Een aantal jaren geleden keken we over het plein en we zagen alleen een vijver, stenen en beton. Dit was een doorn in het oog van veel bewoners aan het Triasplein, de wijkbewoners, de winkeliersvereniging en natuurlijk de wijkvereniging.

Op initiatief van de wijkvereniging zijn er een aantal jaren terug “hanging baskets” aangeschaft. Dit zijn fleurige bloembakken die in de lantaarnpalen hangen.

Alhoewel dit visueel een enorme verbetering was, bleek het niet afdoende. Wederom op initiatief van de wijkvereniging werd samen met de gemeente Harderwijk overgegaan tot de aanschaf van grote bloembakken. Deze bloembakken hadden een hoogte van ongeveer anderhalve meter.

Na uitvoerig overleg tussen de wijkvereniging en de bewoners van het Triasplein zijn deze bakken op 5 september 2016 vervangen door/aangevuld met boombakken. Het is de bedoeling dat deze bomen (krent, sierappel en den (wintergroen)) een beetje de hoogte ingaan om zo de optische blik op steen en beton te verbreken.

De wijkvereniging Drielanden dankt met name de wijkmanager Marcel van den Ende en de wijkbeheerder Jeroen Assen voor de hulp bij aanschaf/plaatsing van deze bakken.

Ronald van der Wal  (Foto's Joke Bakker)

 

Gouden medaille Lisa Kruger

Op 8 september 2016 zwom Lisa Kruger op de 100 meter schoolslag een wereldrecord in 1.15.47 tijdens de paralympische spelen in Brazilië.
Daarmee veroverde ze de gouden medaille.

Voor deze prestatie werd ze op 21 september door de Koning benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Ze is zeker de jongste “ridder” van Harderwijk en de op twee na jongste van Nederland.

Op donderdag 22 september volgde daarop nog de huldiging in Harderwijk. In het voor haar bekende zwembad de Sypel kreeg ze alle aandacht van burgemeester Harm Jan van Schaik en wethouder Christianne van der Wal. De burgemeester gaf nog aan dat de lat tijdens de voorbereiding al hoog lag en dat ze dit wist vast te houden tot en met de spelen.

Daarna werd het wedstrijdbad van de Sypel omgedoopt naar Harderwijks paralympisch kampioen en jongste ridder; Het Lisa Kruger Bad!

De wijkvereniging heeft bij deze inwoonster van onze wijk een prachtig boeket bloemen laten bezorgen.

Ronald van der Wal

Medio april aanvang werkzaamheden spoortunnel Weisteeg en aanpassing rotonde

Lees hier het verslag Lees hier het verslag

Vanaf 13 april 2015 gaan we in Drielanden merken dat de werkzaamheden voor de aanleg van de fiets/voetgangerstunnel Westermeenweg naar de Weisteeg zijn begonnen. Het fietspad langs het spoor aan de Westermeenweg zal worden afgesloten.
Fietsers zullen worden omgeleid via Waterplaspad-Belcantodreef-Rapdreef-Rappad-Westermeenweg en vice versa.

Ook aan de rotonde op de Westermeenweg ter hoogte van de Weisteeg zal gewerkt worden. Deze wordt namelijk iets verplaatst om ruimte te kunnen maken voor de tunnelbak. Om de werkzaamheden mogelijk te maken zal het autoverkeer door middel van een “bypass” worden omgeleid zoals in onderstaande tekening is te zien. Enkele maanden dus geen rotonde bij de ingang van de wijk komende vanuit Stadsweiden. Mogelijk zal het verkeer hinder gaan ondervinden van deze “bypass” en ontstaat er mogelijk enige vertraging rond de ochtend- en avondspits. Het is verstandig hier vooral rekening mee te houden wanneer u in de ochtend naar het werk moet.

Naar verwachting zal de fiets/voetgangerstunnel in oktober 2015 in gebruik genomen gaan worden. Voor de volledige informatie zie:
http://issuu.com/de-hoorschelp/docs/brief_werkzaamheden_spoortunnel_wei

Samen waakzaam en alert

samen voor een veilige wijk

In het kader van de landelijke actie '1 Dag Niet' zetten we samen met wijkagent Miranda Nibourg een actiedag op touw. Onder de noemer “SAMEN WAAKZAAM EN ALERT” organiseren we op 11 december 2014 een actiedag in de wijk Drielanden. En daarbij hebben we uw steun en hulp nodig!

De wijkagent zorgt voor een informatief programma van 15.00 – 21.00 uur, waarbij u diverse vragen kunt stellen. Daarnaast is de aanwezige slotenmaker bereid om al uw vragen omtrent betrouwbaar hang en sluitwerk te beantwoorden. Ook heeft hij dan diverse modellen beschikbaar om de werking van het diverse hang- en sluitwerk te demonstreren.

Verder is het de bedoeling dat wijkvereniging en bewoners vanaf de middag t/m de volgende dag 05.00 uur (kan iets vroeger worden), onder begeleiding, zogenaamde “burgerpatrouilles” door de wijk lopen. ’s-Middags tot begin van de avond met 2 teams (wijk in 2 delen verdeeld) en ’s-Avonds met 6 teams (wijk in 6 gebieden verdeeld). Gewoon lopend of op de fiets door de wijk en bij onraad direct 112 bellen en vervolgens z.s.m. het coördinatiecentrum informeren dat zich in het wijkhuis / wijkontmoetingscentrum zal vestigen.

Geef u dus op en doe mee! Samen met een aantal buren, vrienden familie of kennissen. Wanneer het niet mogelijk is om de gehele nacht deel te nemen, mag het ook voor één of meerdere uurtjes. Hoe meer mensen, hoe makkelijker en beter de “last” te verdelen is.

Samen waakzaam en alert. Hiermee leggen we bij de wijkbewoners de nadruk op waakzaamheid en alertheid; om vreemde of verdachte situaties te herkennen en wanneer van toepassing, deze vervolgens direct te melden via 112. Hierbij worden we bijgestaan door politie, gemeente en andere autoriteiten.

De gedachte dat 112 alleen maar bij noodsituaties en echte spoed kan worden gebeld is verouderd. Natuurlijk …bij een simpele aanrijding zonder slachtoffers; een kat die niet meer uit een hoge boom durft … daar bellen we naar de “gewone” nummers van politie of brandweer.
Maar bij spoed, verdachte of zeer gevaarlijke situaties (b.v. wanneer u ’s-Nachts op de snelweg een auto zonder verlichting ziet rijden) … dan belt u 112.
Kunnen we op u rekenen? Wilt u meedoen met deze actie 1DagNiet?

Meldt u dan aan o.v.v. naam, adres en bereikbaarheid (tel. en mail) van alle individuele deelnemers) bij: 1dagniet@wijkverenigingdrielanden.nl
U krijgt dan tijdig de nodige informatie en indien mogelijk ook het volledige programma.
Plaats de (raam)poster (voorzijde) op 11 december goed zichtbaar achter uw raam. Ook dat is meedoen!

Indoor Speelspektakel groot succes

Het op 22 februari gehouden indoor speelspektakel was een groot succes, waarbij meer dan 130 kinderen gedurende de dag tussen 11.00 en 16.00 zijn komen spelen.
Omdat dit voor de wijkvereniging de eerste keer was, heeft het activiteitenteam de avond voorafgaande aan het spektakel de speeltoestellen in de sporthal geïnstalleerd. En dat was maar goed ook, want het zat niet echt mee wat de elektriciteitsvoorziening betrof. De belasting voor de groepen bleek groter dan verwacht waardoor er de volgende ochtend nog flink wat maatregelen genomen moesten worden om het geheel in goede banen te leiden. Op de valreep van de aangekondigde openingstijd wisten onze mensen van het activiteitenteam samen met de beheerder van de sporthal de verdeling zodanig te maken dat er geen overbelasting van de “stoppenkast” meer was en alle toestellen konden worden opgeblazen en gebruikt. Dit tot grote vreugde van de inmiddels gearriveerde “vroege klantjes” van dit speelspektakel!

De kinderen hebben lekker kunnen spelen en hebben genoten van dit binnenspeelevenement. Grote favorieten bij de speeltoestellen waren de grote opblaasheuvel, de hindernisbaan en het klim/glij toestel voor de kleintjes.
Door het intensieve spelen, springen en klauteren vond ook de limonade, die gratis werd verstrekt, gretig aftrek. De gehele voorraad was aan het einde van de dag dan ook volledig opgebruikt! Kortom, het was een bijzonder geslaagd evenement, waarbij de kinderen zich bijzonder goed hebben kunnen vermaken. Ze hebben zich op de zaterdag van dit laatste weekend van de voorjaarsvakantie nog even lekker kunnen uitleven alvorens op maandag weer aan school te beginnen. In de herfstvakantie zijn we weer terug met het tweede en laatste Indoor Speelspektakel van 2014!

Wijkspreekuur Drielanden een succes

Op de 1e en 3e dinsdag van de maand is er een wijkspreekuur in het Wijkhuis aan het Triasplein. Wijkbewoners kunnen daar op een eenvoudige en persoonlijke manier in contact komen met wijkprofessionals waar aan ze een vraag willen voorleggen.

Het wijkspreekuur vindt plaats op dinsdag van 15.30-16.30 uur

Ook afgelopen dinsdag werden er constructieve gesprekken gevoerd. De wijkagent kon een aantal bewoners helpen met hun vragen over verkeersproblemen. Wijkagent: ‘’Het is prettig om mensen rechtstreeks te woord te staan, sommige zaken zijn geen politiewerk, dat kan ik dan direct uitleggen aan de wijkbewoner.

Een melding over overlast mondde uit in een gesprek tussen een bewoonster, de wijkbeheerder en de opbouwwerker. Opbouwwerker Carolien Jansson: ‘’Samen zal worden gezocht naar een oplossing. Volwassenen willen graag rust, jongeren zoeken elkaar op en willen vertier, dat geeft soms een spanningsveld. Samen zoeken naar oplossingen geeft lucht en bevordert die mogelijkheid tot onderlinge contacten. ‘’

Heeft u een vraag, een goed idee voor de wijk of een klacht? U bent welkom. De koffie staat klaar!

Deelnemers aan het wijkspreekuur zijn: de opbouwwerker van ZorgDat , de wijkbeheerder van de gemeente, de buurtbeheerder van Uwoon, de complexbeheerder van Omnia Wonen en de wijkagent.

Fietsbrug A28

In de afgelopen periode is het project "fietsbrug A-28 en bijkomende werken " design & construct aanbesteed. De aanbieding van Heijmans Civiel uit Rosmalen is als beste beoordeeld uit een vijftal inschrijvingen.

De fietsbrug over de A-28 wordt volledig van hout en wordt gedragen door twee pylonen die lijken op bottermasten. De fietsbrug over de Weibeek is ook van hout en past daardoor prima in de aanwezige groene omgeving. De bestaande brug over de Weibeek wordt vervangen en de fietspaden aan de Stadsweiden kant worden op de nieuwe fietsroute aangepast. Aan de zijde van de wijk Drielanden sluit de fietsbrug over de A28 aan op de Tonselsedreef.

De voorbereidende werkzaamheden zijn reeds gestart. Naar verwachting zal in maart 2014 ter plaatse worden begonnen met het samenvoegen van de onderdelen van de bruggen. Deze worden in de tussenliggende periode op een andere locatie gemaakt.
Alle werkzaamheden zullen uiterlijk eind 2014 gereed zijn, mogelijk zelfs nog 2 maanden eerder.

De communicatie verloopt als volgt:

 • Komende week zal er een algemeen persbericht uit gaan over dit onderwerp.
 • De omgevingsmanager van de aannemer zal minimaal 4 weken voor de start van de werkzaamheden contact opnemen met alle stakeholders.
 • Er komen wijkbrieven om de bewoners van Stadsweiden en Drielanden te informeren.
 • Er komt een inloopavond om de bewoners en stakeholders te informeren (waarschijnlijk op 3 februari 2014).
 • Er is een tweewekelijks vragenuurtje in de bouwkeet voor iedereen die vragen heeft omtrent dit project.
 • Er worden mijlpalen gevierd tijdens de uitvoering met de omwonenden.
 • Er komen bouwborden.
 • Er komt een calamiteitentelefoon waar 24/7 klachten gemeld kunnen worden (incl. registratiesysteem).
Afkomstig uit een bericht van de heer Arno Verwey, projectleider gemeente Harderwijk

Burgernetdeelnemers maken Harderwijk en Hierden veiliger

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de wijk te vergroten. “Samen zien we meer dan alleen, een veilige buurt maken we met elkaar” vertelt burgemeester Harm-Jan van Schaik. “Burgernet wordt uiteraard niet alleen ingezet bij inbraken. Ook bij een overval, een vermissing of doorrijden na een ongeval kunnen wij via Burgernet vragen of mensen in de buurt met ons meekijken.

Buurtbewoners die zich hebben aangemeld, ontvangen een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken. “En dat werkt,” vervolgt burgemeester Van Schaik. “Op dit moment wordt 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.” Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Doe ook mee!
Inmiddels zijn er al 1,25 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties met succes kunnen worden afgesloten. Voor meer informatie wordt naar de site verwezen: www.burgernet.nl Onlangs is de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start gegaan. Ook Harderwijk doet mee. Burgemeester Van Schaik roept alle inwoners van Harderwijk en Hierden op om zich aan te melden via www.burgernet.nl samen kunnen we onze buurt veilig houden.

Nieuwsarchief

Indoor speelspektakel

Tijdens de voorjaarsvakantie, op 22 februari a.s, organiseert de Wijkvereniging Drielanden een leuk “indoor” speelspektakel voor de kinderen van onze wijk (en overige kinderen uit de omgeving).
Klik voor de grote versie


Het speelspektakel zal plaatsvinden in Sporthal De Bogen aan het Triasplein in Drielanden, met een diversiteit aan “indoor” opblaasbare speeltoestellen. Een leuk evenement tijdens de voorjaarsvakantie, waarbij de kinderen lekker kunnen bezig zijn en zich een middagje lekker kunnen uitleven.

Ouders of verzorgers die tussendoor nog even snel een bakje koffie of iets anders willen nuttigen, kunnen daarbij natuurlijk gewoon terecht bij de sportkantine die gewoon open is.

De entreekosten bedragen voor leden van de wijkvereniging €1,50 en voor niet leden €3,00.  Betaling (zo mogelijk met gepast geld) bij de ingang van de Sporthal De Bogen. De openingstijd is van 11.00 tot 16.00 uur.

Feestelijke opening Sprengpark Drielanden

Op 27 november a.s. om 10.00 uur zal wethouder Rob Daamen het Sprengpark in onze wijk officieel en op feestelijke wijze gaan openen. Omwonenden zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het park en zijn door de gemeente dan ook rechtstreeks uitgenodigd om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn. Natuurlijk zijn alle overige inwoners van Drielanden meer dan welkom om deze feestelijke opening eveneens bij te wonen!
Het beloofd een leuk “feestje” te gaan worden.

Niet alleen wordt het Sprengpark officieel geopend; ook zal wethouder R. Daamen de nieuwe brug, die de Tonselsedreef en Tonnenbergerhout met elkaar verbindt, officieel in gebruik gaan nemen en zal daarbij op spectaculaire wijze de naam van de brug onthullen. Het spektakel houden we nog even voor ons, maar spectaculair wordt het zeker!
Doe ook mee met onze prijsvraag en wie weet win jij een dinerbon ter waarde van 100,- en draagt de brug de naam die jij verzonnen hebt!

Laten wij de gemeente, als gezamenlijke wijkbewoners, zien dat ook de wijk Drielanden een hecht en saamhorig “cluppie” is? Komt u ook naar deze feestelijke opening?

DementieEnDan

Campagne DementieEnDan laat zien wat er nog wél kan als iemand dementie heeft. Wat kun je doen met beweging, muziek en licht? We brengen hoopgevende ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied in beeld, en kijken ook naar laagdrempelige initiatieven zoals ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in de wijk.

De week van 21 tot en met 29 september 2013 staat in het teken van dementie en wat er nog wel kan als je deze ziekte hebt. Tijdens de landelijke campagneweek DementieEnDan zijn er in heel Nederland allerlei initiatieven om dementie en de impact ervan onder de aandacht te brengen, ook op de Noordwest Veluwe. Waar kan ik terecht voor hulp en informatie? Welk aanbod aan ondersteuning is er in mijn regio?

Stichting Alzheimer Nederland en Zorggroep Noordwest-Veluwe organiseren tijdens de campagneweek inloopavonden over dementie voor belangstellenden in Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Putten.

Data, tijden en lokaties

Maandag 23-09 in Woonzorgcentrum Weideheem in Harderwijk van 20:00 tot 21:00 uur.
Dinsdag 24-09 in Woonzorgcentrum Elim in Putten van 19:30 tot 20:30 uur.
Woensdag 25-09 in Dienstencentrum De Veluwse Heuvel in Nunspeet van 19:30 tot 20:30 uur.
Donderdag 26-09 in Woonzorgcentrum De Amaniet in Ermelo van 19:30 tot 20:30 uur.
Vanaf een half uur voor de bijeenkomst begint bent u van harte welkom. De koffie staat klaar. U kunt zich aanmelden door te bellen naar Zorggroep Noordwest-Veluwe (0341) 568000.

Aanmelden kan tot de ochtend van de inloopavond 10:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Zorggroep Noordwest-Veluwe: www.znwv.nl of de website van de campagneweek www.dementieendan.nl

“De koppen bij elkaar” in Harderwijk en Hierden op Burendag 2013

26 augustus 2013

Burendag 2013Op initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds vieren we vanaf 2006 Burendag in Nederland. Buren van Nederland zijn positief over hun buurt en willen op Burendag graag de handen uit de mouwen steken, een gezellig kopje koffie drinken met de buren of een buurtfeest vieren in de straat.

Het thema van Burendag 2013 is ‘koppen bij elkaar’. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties. De Burendagactiviteit vindt plaats op 20,21 en 22 september 2013.

BROEM-cursus: opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen

25 augustus 2013

Broem-cursusOp 23, 25 en 26 september 2013 organiseert Veilig Verkeer Nederland (afdeling Harderwijk/Hierden) de BROEM-cursus in Harderwijk. Alle inwoners van vijftig jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze rijvaardigheidscursus. De cursus is op vrijwillige basis en heeft geen gevolgen voor het bezit en gebruik van uw rijbewijs.

Vaardig blijven in het verkeer
U hebt al jarenlang uw rijbewijs en u heeft sindsdien veel rijervaring opgedaan. In de loop der jaren is het verkeer echter veranderd en zijn er nieuwe verkeersborden en –regels gekomen. Dit hoeft geen problemen op te leveren, maar het kan nuttig zijn om van een deskundige te horen hoe u hiermee om kunt gaan. De gemeente Harderwijk vindt het belangrijk dat u als automobilist veilig en zonder angst kunt deelnemen aan het verkeer en organiseert daarom in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (afdeling Harderwijk) deze cursus.

Inzicht in uw eigen rijgedrag
Tijdens de rijvaardigheidscursus kunt u uw rijstijl onder de loep nemen en uw verkeerskennis opfrissen. Het is geen examen waarvoor u kunt slagen of zakken, maar u krijgt inzicht in uw rijgedrag en u krijgt adviezen over de manier waarop u veilig kunt blijven deelnemen aan het verkeer. Tevens is er aandacht voor de lichamelijke veranderingen die kunnen optreden bij het ouder worden. De cursus start op maandagavond 23 september met een theoriecursus. Op woensdag 25 óf donderdag 26 september maakt u met een ervaren rijinstructeurs een autorit (in uw eigen auto) om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.

De cursusdagen zijn in De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk. De kosten voor de BROEM-cursus bedragen € 15,00. De cursus kan tegen dit lage tarief aangeboden worden, doordat de gemeente Harderwijk de overige kosten betaald. Ook als u al eens eerder heeft mee gedaan, mag u weer meedoen met de cursus. Alle automobilisten uit Harderwijk en Hierden in de leeftijd van 50 jaar of ouder die graag willen deelnemen aan de BROEM-cursus zijn welkom om deel te nemen aan de cursus. Kent u dus iemand van 50+ met wie u graag de rijvaardigheidstraining wilt doen, meldt u zich dan beiden aan!

Verkeereducatie
De gemeente Harderwijk wil de verkeersveiligheid verhogen en wil dat verkeerdeelnemers zich veilig voelen in en veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. De gemeente zorgt daarom voor de aanleg van rotondes, het versmallen van wegen en het veiliger maken van kruispunten. Daarnaast wil de gemeente ook aandacht besteden aan het verbeteren van de verkeersdeelname van haar inwoners. Hiervoor biedt de gemeente educatieprogramma’s aan, waaronder de BROEM-cursus voor ouderen.

Informatie en aanmelden
U kunt u aanmelden bij dhr. G.J. de Hoop van Veilig Verkeer Nederland via telefoonnummer 0341-429 339 of via emailadres gj.dehoop@solcon.nl . Wilt u in de email uw naam, adres en geboortedatum vermelden? Voor meer informatie kunt u gaan naar: http://www.veiligverkeernederland.nl/harderwijk/node/191521

Fleur en Kleur rondom het Triasplein

31 juli 2013

Triasplein opgefleurd met bloemenNa overleg met de gemeente (wijkmanager en wijkbeheerder) zijn we er in geslaagd om eindelijk meer kleur en fleur aan te (laten) brengen rondom het Triasplein en bij de ingang van het winkelcentrum Drielanden (parkeerplaats zijde).

Na vele klachten van wijkbewoners en omwonenden over een kaal en lelijk Triasplein met te weinig groen en kleur, is het er dan eindelijk van gekomen. Het heeft wat jaartjes moeten duren, maar het resultaat mag er zijn. Met een eenvoudige ingreep ziet het Triasplein er gelijk wat gezelliger en “meer aangekleed” uit. De eerste reacties tijdens het plaatsen op 18 juli ’s-morgens waren ook gelijk bijzonder positief.

Triasplein opgefleurd met bloemen Nu maar hopen dat ook de horeca ondernemers deze kans aangrijpen om met het aanhoudende weer ook wat aantrekkelijke en zomerse terraszitjes te plaatsen, zodat er meer gebruik gemaakt gaat worden van dit mooi en centraal gelegen (en inmiddels fraaier aangekleed) wijkplein!

Triasrun 2013 gaat niet door

14 juli 2013

In verband met de vele sportieve activiteiten rondom de opening van sporthal en zwembad De Sypel, waarbij ook een hardloop evenement wordt gehouden, heeft het bestuur v/d wijkvereniging besloten de Triasrun dit jaar te laten vallen. Een opening als dat v/d Sypel doe je maar één keer in vele jaren. We hebben gemeend om dat evenement niet in de wielen te moeten rijden.

In Memoriam:

Initiator en mede oprichter van Wijkvereniging Drielanden Jan van de Hoef is overleden

19 mei 2013

Afgelopen mei bereikte ons het bericht dat dhr. Jan van de Hoef initiator en mede oprichter van de wijkvereniging  tijdens zijn vakantie op Corsica plotseling is overleden.

Dhr. Jan van de Hoef was de initiator en mede oprichter en jaren lang voorzitter van de voorloper van de Wijkvereniging, Belangenvereniging Drielanden. De Belangenvereniging Drielanden is opgericht om de belangen van de toenmalige bewoners te behartigen, aangezien de gemeente ze met een appel en een ei wilde afschepen. Ook toen de huidige wijk vorm begon te krijgen hebben ze nog jaren gestreden voor een goede infrastructuur en vele andere zaken. Het gemeentelijk overleg stamt nog uit de tijd van de Belangenvereniging.

Op zijn initiatief is de wijkvereniging ontstaan. Hij heeft er persoonlijk op toegezien dat er mensen voor een bestuur van de wijkvereniging werden gevonden. In 2002 was het  een feit en is de wijkvereniging, eerst nog onder de paraplu van de De Belangenvereniging Drielanden , van start gegaan.

In 2006 toen de wijkvereniging stuurloos dreigde te worden  door het plotselinge vertrek van de toenmalige voorzitter, liet hij ons niet in de steek en heeft hij tijdelijk de voorzittershamer weer opgenomen. Mede dankzij zijn bemoeienis hebben we toen weer een voorzitter gevonden.

Een bijzonder mens is heen gegaan. Wij wensen zijn vrouw,  kinderen, schoonkinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

30 km-zone Tonselsedreef

22 april 2013

Het bestuur van de wijkvereniging heeft diverse klachten ontvangen van bewoners aan de Tonselsedreef, scholieren en begeleiders van de basisscholen en fietsers die gebruik maken van de Tonselsedreef. We hebben bij de Gemeente Harderwijk voorgesteld om de laatste tweehonderd meter te wijzigen in een 30 km-zone. Dit betreft de Tonselsedreef vanaf het hondentoilet tot aan de kruising Drielandendreef/Tubadreef.

In de argumenten die de gemeente aanvoerde om het voorstel af te wijzen, kon het bestuur zich absoluut niet vinden. De motieven voor afwijzing waren: hoeveelheid verkeersborden, inrichting van een 30 km-zone, geen noodzaak. Naar aanleiding hiervan werden wij uitgenodigd voor de vergadering van het Verkeersplatform (adviesorgaan van de gemeente Harderwijk). Aanwezig waren: Hans van der Veen en Petra Polhout – gemeente Harderwijk, Bas Kaper – Veilig Verkeer Nederland, Ton van Geldrop – Politie Noord- en Oost Gelderland, Roel van Putten – Fietsersbond, Douwe Hoeven en Ronald van der Wal – wijkvereniging Drielanden.

Tijdens de vergadering konden beide partijen nogmaals alle argumenten verwoorden. De gemeente haalde snelheidsmetingen aan die niet boven de 50 km/u uitkwamen, verder kwam men met motieven als "problemen met de handhaving" en "inrichtingskosten voor een 30 km-zone". De argumenten van de wijkvereniging werden van tafel geveegd. Wij zijn echter van mening dat een snelheid van 30 km/u in een woonwijk hoog genoeg is, zeker gezien de verkeersintensiteit op deze weg, niet alleen nu maar ook in de toekomst! En het feit dat er geen gescheiden fietspaden zijn, maakt dat een snelheid van 50 km/u tot onnodige risico’s kan leiden. Wat ons betreft is deze strijd nog niet gestreden!

Het verslag van het Verkeersplatform kunt u nalezen op de website van de gemeente Harderwijk.

Oproep aan hondenbezitters

17 april 2013

Ondanks de actie met opruimzakjes van de gemeente Harderwijk, zijn er nog veel hondenbezitters die bij het uitlaten van de hond zich niet aan de voorgeschreven regels houden. Er zijn gebieden waar nu eenmaal een opruimplicht is, waar deze gebieden zich bevinden, ziet u op de website van de gemeente Harderwijk. De inmiddels bekende proef met de groene opruimzakjes wordt slechts door enkele goedwillende bewoners begrepen. Kijk maar eens om u heen en constateer zelf dat het ondertussen behoorlijk smerig wordt in uw omgeving. Zeker na een droge periode blijft veel hondenpoep in onze mooie wijk liggen, dit kan ernstige gevolgen hebben voor ons milieu en voor de hygiëne. Hierdoor kunnen makkelijk ziektes ontstaan en kunnen kinderen niet vrij spelen op de bevuilde grasvelden. Erg jammer dat dit gebeurt!

Er zal een evaluatie plaatsvinden door de gemeente Harderwijk om te kijken of de opruimzakjes voldoende gebruikt worden. Is dat niet het geval, dan zal er meer worden gecontroleerd op deze illegale vervuiling. De boetes liegen er niet om, u betaalt € 130,00 voor het niet opruimen van hondenpoep, maar het kan ook leiden tot voorgeleiding voor de rechter. Ook worden eigenaren met loslopende honden beboet op plaatsen waar honden aangelijnd moeten worden. De geldboete daarvoor bedraagt €  90,00 op de openbare weg tot € 130,00 op speelweides, speelplaatsen, zandbakken e.d.

Het bestuur van wijkvereniging Drielanden doet een oproep aan iedereen die in het bezit is van één of meer honden:

 • Laat uw hond alleen loslopen op de daarvoor aangewezen plaatsen, daarbuiten dient de hond aangelijnd te zijn.
 • Met paaltjes wordt aangegeven waar en opruimplicht geldt. Zorg ervoor dat de boel netjes wordt opgeruimd.
 • Samen kunnen we de wijk schoonhouden, zodat we trots kunnen zijn op onze wijk!

Alvast bedankt voor uw medewerking.

n.b. Op 8 mei j.l. is door de Gemeente Harderwijk een persbericht van Stadstoezicht Harderwijk verstuurd met belangrijke informatie.

Inspraak bestemmingsplan Drielanden 2013

27 maart 2013 | bron: Gemeente Harderwijk

In het kader van de inspraakprocedure ligt het voorontwerpbestemmingsplan Drielanden 2013 met ingang van 28 maart gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar maken (adresseren aan burgemeester en wethouders). Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: afd. Ruimte, dhr P. Mulder, tel. 411329.

Voor meer informatie: Voorontwerpbestemmingsplan Drielanden 2013

Verharding Chopindreef - Rappad

24 maart 2013

Na ruim 14 maanden is het dan eindelijk zover. Het natuurlijk gevormde pad, tussen de Chopindreef en het Rappad, wordt verhard. Al sinds het verdwijnen van de C1000 op de tijdelijke lokatie was het een bron van ergenis. Als fietser was je verplicht om over het naastgelegen parkeerterrein te fietsen. Al snel werd een natuurlijk pad gemaakt door fietsers en wandelaars tussen de Chopindreef en het Rappad. Tijdens een Gemeente-overleg op 6 december 2011 werd door een bestuurslid van de wijkvereniging Drielanden aangegeven dat hier een gevaarlijke situatie zou kunnen ontstaan. Een verharding van het, zo nu en dan modderige pad, zou de oplossing kunnen zijn.

Deze week zijn de werkzaamheden gestart om deze verharding te realiseren. De weersomstandigheden zijn bij aanvang van de klus niet zo goed. Het is erg koud en het waait behoorlijk. We houden u op de hoogte en u houdt van ons een mooie foto te goed van het resultaat:

Het resultaat mag er zijn, een veilig strak pad werd vrijdag 5 april opgeleverd. Aangezien er geen borden geplaatst zijn, is het nog niet helemaal duidelijk of het een verplicht fietspad is of een voetpad, of beide. In ieder geval is er nu minder kans op een uitglijder.

Koningslindes in Drielanden

23 maart 2013

Vanwege de troonswisseling (30 april) in Nederland van ons Koninklijk Huis, zijn in de Gemeente Harderwijk op verschillende plaatsen Koningslindes geplant. In onze wijk Drielanden werden 2 lindes geplant. Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van het Dagelijks Bestuur van de wijkvereniging Drielanden, opvolgend raadslid PvdA Serry Lancaster, CU raadslid Bert Holleman en Wijkmanager Drielanden Marcel van den Ende werd afgelopen woensdag 20 maart om 15.00 uur, onder leiding van Jannie Jongman (Projectleider Gemeente Harderwijk), het planten voltooid van de Koningslinde in het Muziekpark. Deze boom staat in de buurt van de Hoorschelpen en de Amaliaboom. De andere linde kreeg een plaatsje in het park bij de Bakenbergerhout nabij klimrotsen.

     

Ronald van der Wal (secretaris van de wijkvereniging Drielanden) heeft samen met Bert Holleman en Serry Lancaster geholpen bij het planten. Het is de bedoeling dat er in de komende weken door de gemeente nog wordt zorggedragen voor een herinneringsbord c.q. -plaquette en wellicht ook nog voor een fraai hekwerk rondom de Koningslindes. Overigens, erg groot zijn de lindes nog bepaald niet. Maar een Koningslinde kan wel 1000 jaar oud worden, dus hebben ze tijd genoeg om heel groot te worden. De twee Koningslindes zijn een heel bijzondere aanwinst voor onze prachtige wijk.

Burgemeester bezoekt Drielanden

12 maart 2013 | bron: Gemeente Harderwijk

Op vrijdag 8 maart jl. heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik kennisgemaakt met de inwoners, organisaties, instellingen en verenigingen van Drielanden. Hij werd rondgeleid door het Multifunctioneel Centrum De Bogen, waar diverse organisaties gevestigd zijn. Tijdens de rondleiding stond het activiteitenaanbod in de wijk centraal. De kennismaking werd afgesloten met een informele borrel in Grand Café Alleman.

Word jij mijn maatje?

25 februari 2013 | bron: 

Ben jij degene die het leuk vind om een paar uurtjes per week (of per maand) met iemand samen  op te trekken?  Met iemand die behoefte heeft aan contact, gezelschap, een luisterend oor…kortom: een maatje?

Nog altijd zitten veel mensen in een sociaal isolement. Onder anderen mensen met een lichte verstandelijke beperking.  Toch komen deze mensen graag in contact met anderen. Met mensen zoals jij.  De Stichting ZorgDat is speciaal voor deze groep op zoek naar vrijwilligers voor dit project. Samen muziek maken, praten, fietsen, wandelen, skeeleren, biljarten of gezellig winkelen; je doet elkaar al snel ergens een heel groot plezier mee!  Als mens ben je er voor elkaar.

Een van de projecten van ZorgDat is het tot stand brengen van maatjescontacten tussen vrijwilliger en deelnemer. Zo’n maatjescontact  ga je aan voor de duur van een jaar. Ook verzorgen we maatjescontacten voor ouderen en voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Vrijwilligers krijgen bij ons professionele begeleiding en zijn WA-verzekerd.

Wat verwachten wij van een maatje?

Deskundigheid is niet vereist. Veel belangrijker is, dat je betrokken bent en motivatie hebt!  Bel voor meer informatie naar 0341-421022 en vraag naar Edith van der Slik.  Aanmelden via de email kan ook:  edithvanderslik@zorgdat.nl

Wij maken graag kennis met je!

De Nationale Buitenspeeldag op 8 en 12 juni 2013

14 februari 2013 bron: ZorgDat

In 2013 wordt in Nederland voor de 23e keer de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd. De coördinatie in Harderwijk is in handen van de welzijnsorganisatie ZorgDat. Jaarlijks komen er nieuwe straten bij. In 2012 werd in 15 straten heerlijk gespeeld tijdens de Nationale Buitenspeeldag! Nieuwe straten hebben al weer belangstelling getoond.

Doel van de Nationale Buitenspeeldag is het bevorderen van leefbaarheid en saamhorigheid, maar ook het verbeteren van verkeersveiligheid voor kinderen. Straten worden 1 dag voor al het verkeer afgesloten; kinderen kunnen onbelemmerd en veilig op straat spelen. Ondertussen worden de sociale contacten tussen volwassenen gelegd of verstevigd. Belangrijke resultaten van de Buitenspeeldag zijn ook dat buurtbewoners bewust worden gemaakt van hun eigen verkeersgedrag, dat contacten met de gemeente verbeterd worden en mogelijke knelpunten worden aangepakt. De Buitenspeeldag wordt landelijk vastgesteld op een bepaalde dag door Veilig Verkeer Nederland. In 2013 is de Buitenspeeldag op woensdag 12 juni. Om meer straten in de gelegenheid te stellen mee te doen aan dit goede initiatief wordt in Harderwijk ook op zaterdag 8 juni Buitengespeeld. Straten kunnen de dag kiezen die hen het beste schikt.....lees meer

Artist Impression nieuwe brug

21 januari 2013

Tijdens het Gemeentelijk Overleg van 15 januari j.l. zijn door Marcel van den Ende (wijkmanager) meer bijzonderheden bekend gemaakt over de nieuw te plaatsen brug tussen het Zwarte Pad en de Tonnenbergerhout. Desgevraagd werd door Marcel van den Ende aangegeven dat de brug vòòr de bouwvakvakantie van 2013 zal worden geplaatst. Op de zogenaamde Artist Impression hieronder is te zien hoe de brug qua vormgeving er uit zal komen te zien en hoe deze in de omgeving zal passen.

Brede School Drielanden organiseert jongerenactiviteiten

9 januari 2013 bron: Brede School

Vanaf januari 2013 breidt de Brede School Drielanden zijn doelgroep uit en wordt er elke maand tot aan de zomervakantie een workshop voor jongeren aangeboden. Dit speciaal voor de jongeren in de leeftijd 12 t/m 16 jaar uit Drielanden. In januari wordt er gestart met de workshop zelfverdediging. Tijdens de workshop wordt er een mix van vechtsporten aangeboden zoals karate, kickboksen en Jiu Jitsu. Leerzaam en afwisselend!

Na deze workshop worden er o.a. workshops streetdance, zaalvoetbal, freerunnen en streetart aangeboden. Op de site van de Brede School staat het programma voor de jongeren en kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Nieuwsbrief en Belangrijke berichten ontvangen?

12 oktober 2012

Geef dan uw e-mailadres door aan ons Secretariaat. Met de nieuwsbrieven brengen wij u op de hoogte van nieuws en wetenswaardigheden waarvoor publicatie in het wijkblad te laat zou zijn.​ De berichten verzenden wij in BCC. Hierdoor ziet een ieder alleen zijn eigen mailadres en de afzender. Anderen kunnen de mailadressen van overige geadresseerden niet zien.​ Uw privacy blijft daarmee gewaarborgd. De nieuwsbrieven zijn ook op deze pagina te openen.

Nieuwsarchief

Wijkmanagers zoeken verbinding

10 oktober 2012

Het wijkgericht werken krijgt in de gemeente Harderwijk steeds meer vorm. Wijkmanagers Marcel van de Ende, Bram Oudejans en Maureen Bekke zetten zich in om de leefbaarheid in onze wijken verder te vergroten. Marcel van den Ende is wijkmanager voor de wijken Binnenstad, Drielanden, Nachthok, Stadsweiden en Slingerbos. Marcel van den Ende is bereikbaar via telefoonnummer 0341 411 258 of via e-mail m.vandenende@harderwijk.nl.
lees meer

Triasfeest 2012

6 september 2012

Op 1 september j.l. vond, met groot succes, het derde Triasfeest plaats in onze mooie wijk Drielanden. Dit jaar was er een uitgebreid programma met voor het eerst de Triasrun en 's avonds muziek. Wederom mochten we genieten van erg mooie weersomstandigheden.

Meer berichtgeving op de pagina van het Triasfeest.

Nieuwe website gelanceerd

8 juli 2012 

Vandaag is de nieuwe website gelanceerd voor de Wijkvereniging Drielanden, Harderwijk.

Na een aantal jaren trouwe dienst van de oude website is het de hoogste tijd om alle belangrijke gegevens van onze wijkvereniging in een nieuw jasje te steken. Het zal u opvallen dat de nieuwe omgeving er een stuk frisser uitziet. We zullen proberen u de komende jaren van alle belangrijke informatie te voorzien en hopen dat u gemakkelijk en snel uw weg kunt vinden op alle nieuwe pagina's. Een aantal pagina's zullen regelmatig worden bijgewerkt met tekst en foto's. Indien u op- of aanmerkingen heeft, dan willen wij dat graag weten. Bel of mail ons gerust.

Rondetafelgesprek Commissie Ruimte

14 juni 2012

Op donderdagavond 14 juni hebben voor de Wijkvereniging Drielanden Roy Abels en Douwe Hoeven deelgenomen aan het Rondetafelgesprek van de Commissie Ruimte in het Stadhuis aan de Havendam. Onderwerp was de milieuproblematiek in de omgeving van de A 28. Een toenemende overlast van geluid en fijnstof is nu al jaren onderwerp van gesprek. Een soortgelijk gesprek vond plaats op 24 maart 2011. Op de volgende link meer info: Rondetafelgesprek 2011. De grootste verschillen van deze twee rondetafelgesprekken hebben te maken met veranderde wetgeving op het gebied van milieu, een mogelijke snelheidsverhoging (130 km/u) op de A 28 en de resultaten van een aantal gesprekken van wethouder P. Teeninga (ChristenUnie) met vertegenwoordigers van de Provincie en Rijkswaterstaat. Op de volgende link meer info: Rondetafelgesprek 2012

Dinsdag 25 september a.s. zal er een voorlichtingsavond worden gegeven over milieu-aspecten met betrekking tot de autosnelweg (A 28) door dhr. E. Priester en mevr. S van Itegem (Gemeente Harderwijk). Deze voorlichting is voor  leden van de Wijkvereniging en alle  inwoners van de wijk Drielanden en daarbuiten. De lokatie is de Triaszaal in de Bogen, aanvang van de voorlichting is om 19.30 uur.

Rondgang door de wijk langs verkeersonveilige situaties

18 april 2012

Een vertegenwoordiging van de wijkvereniging (Roy Abels, Ronald van der Wal en Douwe Hoeven) heeft samen met de wijkbeheerder Jeroen Assen een rondgang door de wijk gemaakt en een aantal aangemelde verkeersonveilige situaties nader bekeken.  Daar waar het ging om klachten over frequent te hard rijden (meldingen ontvangen over de Tonselsedreef richting P2) worden deze i.o.o.m. de wijkagent ook nader bekeken. Maatregelen zijn reeds aangekondigd: de komende periode zal er met regelmaat op te hard rijden worden gecontroleerd om een gemeten resultaat te krijgen waarmee naar de Gemeente Harderwijk kan worden gestapt. Ook de wijkbeheerder gaat stappen ondernemen om tot gemeten resultaten te komen waarmee eventueel verdere stappen kunnen worden genomen. ​

De volgende verkeersonveilige situaties zijn gemeld en door ons nader bekeken:

 • Situatie rondom kruising Horsterhout en Tonselsedreef (inb VOP en toegang/uitgang vanaf P-1) onduidelijkheden door o.a. verkeerd gebruik van borden aanpassen met juiste borden.
 • Oversteek Horsterhout met Salentijnerhout Parkeerplaatsen bij VOP's omgeving basisschool De Triangel (parkeerplaatsen te dicht op VOP)
 • Fietskruising Waterplassteeg met Zwarte Pad.
 • VOP Tonselsedreef nabij Saxofoondreef (strepen niet meer goed zichtbaar)
 • Aanvang 30km zone Tonselsedreef verleggen naar de T-kruising Tonselsedreef / Tubadreef (eerder in het traject dus)
 • Oversteekplaats busbaan bij P1 naar basisschool De Bogen nader bezien. Aangegeven met een bord dat de bus een zebrapad nadert, maar er zijn geen strepen op de busbaan. Wat is hier nu de bedoeling ? helderheid vereist!
 • Aansluiting fietspad Tonselsedreef en .... in de bocht van de weg.
 • Verlichting bij de diverse oversteekplaatsen voor voetgangers en kruisingen met fietspaden laat ernstig te wensen over. Te weinig licht door gebruik van verkeerde lampen en/of armaturen. Er wordt een schaduw over de oversteek/kruising "gelegd". ​

De resultaten van deze rondgang zullen nader worden besproken met wijkbeheerder Jeroen Assen om te bezien welke zaken op korte termijn kunnen worden rechtgezet.  Enkele oplossingen passen financieel gezien wellicht niet direct in het budget van wijkbeheer, waardoor naar oplossingen op langere termijn moet worden gezocht of in overleg met de Gemeente Harderwijk naar verschuiving van budgetten moet worden gekeken.

Wijkgericht werken en Wijkaanpak

18 april 2012

Tijdens een aantal bijeenkomsten op het Gemeentehuis heeft de Gemeente Harderwijk uit de doeken gedaan hoe zij aan kijkt tegen het z.g. wijkgericht werken en de wijkaanpak in de komende jaren.
Duidelijk is geworden dat de Gemeente stellig van plan is om minder te gaan “pamperen” minder te gaan bepalen hoe zij vinden dat het moet binnen de diverse wijken van Harderwijk.
De “burger” zelf moet komen met ideeën en oplossingen en dat de Gemeente dan zal gaan bezien welke middelen zij kan inzetten om de wensen van de bewoners tegemoet te komen. Dit betekent o.a. dat buurtverenigingen, wijkverenigingen maar ook straten of zelfs individuele burgers met goede en goed gefundeerde ideeën kunnen komen om zaken in hun wijk te verbeteren. 

Daar vallen evenementen onder die worden georganiseerd ter verbetering van de onderlinge verstandhouding / cohesie in straat- , buurt of wijk; buurtfeesten / wijkfeesten. Zaken welke u gedaan wilt hebben ter verbetering van de Verkeersveiligheid; Verfraaien van de straat/buurt/wijk; Aanpak van speeltuinen; Jongeren Ontmoeting Plekken ... etc.

Op korte termijn zal de Gemeente Harderwijk z.g. Wijkmanagers gaan aanstellen die verantwoordelijk zullen zijn voor het beoordelen van de aanvragen en het vervolgens toewijzen van een bepaald budget. Ook zullen zij bekijken of er eventueel uit andere fondsen nog wat valt “te halen”. De wijkmanagers waren op moment van schrijven van deze Nieuwsbrief helaas nog niet bekend. Een alternatief is dan ook om zelf de aanvraag in te schieten via het algemene mailadres van de Gemeente Harderwijk of bemiddeling te zoeken bij een van de opbouwwerkers van de Stichting Welzijn Op Maat. Voor onze wijk is dat momenteel Theo Niehof die op de volgende manieren te bereiken is: M: theo.niehof@welzijnharderwijk.nl of via T: 0341-434656. Op bepaalde dagen is hij ook bereikbaar in het kantoor aan de Salenteijnerhout 1A. Details treft u aan op de deur van het kantoor. Kortom, er wordt minder “gepamperd” door de Gemeente en er wordt meer initiatief verwacht van de burger. Niet te lang gewacht ... maak gebruik van (uw) Burgerkracht!

© 2012-2013 | Wijkvereniging Drielanden