Triasfeest 2014; een kort verslag

Het Triasfeest 2014 is weer voorbij en de organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag met een fantastisch Triasfeest met heel veel bezoekers en deelnemers dit jaar.
Na de mooie openingswoorden door wethouder Christianne van der Wal ging het Triasfeest los.

Op het podium was Koping Flora als eerste aan de beurt met haar prachtige bruidsboekettenshow. Altijd moeilijk om als eerste het podium te moeten betreden, maar top gedaan met hun prachtige boeketten en mooie “bruiden, bruidegom en bruidsmeisjes. De opvolgende demonstraties van diverse (vecht)sport- en dansscholen was niet minder spectaculair. Met veel enthousiasme en inzet lieten zij allen zien wat men zoal “in huis had”. Spectaculaire demonstraties van sportcentrum Iedema, UDX, Sportschool van den Hoofdakker FunkyFit en TopJudo.
Onze bijzondere dank daarbij ook nog aan Timon Gaakes, eigenaar van TopJudo die geheel belangeloos de matten voor op het podium heeft geleverd.

Zoals gebruikelijk was ook de Kleedjesmarkt weer druk bezet en werd ook weer goed bezocht. Jong en oud en voor elk wat wils. Er werd op de kleedjes goede zaken gedaan.
En niet alleen op de kleedjes! Ook de ondernemers op de Mini Markt hebben goede zaken gedaan. De bewoners hebben met hun grote opkomst en kooplust, onbewust, een flink signaal afgegeven ten aanzien van de behoefte aan ambulante handel in onze wijk.
Vooral Sandra’s Notenbar, De Drentse Gehaktballenspecialist en viskraam Horecavis waren uitermate tevreden over hun omzet van die dag. “Onverwacht en ik zou hier graag elke week staan” waren de woorden van Sandra, eigenaresse van de notenbar. Voor eigenaar Gerrit van Horecavis kom het al niet beter: “… ik ben zo goed als bijna helemaal leeg verkocht ….” waren enkele van zijn woorden.

Ook de aanwezige internetprovider Solcon had met haar fietsenactie geen klagen over de opkomst van wijkbewoners die het fietssleuteltje kwamen proberen.
Kortom, het wordt wellicht weer tijd dat de wijkvereniging andermaal achter de mogelijkheid van ambulante handel in onze wijk aan gaat.

Verder hebben ook de diverse kleine informatiekramen op de Triasgracht niet te klagen gehad over belangstelling. Voldoende aanloop en belangstelling van de bezoekers.

De kinderen hebben zich ook dit jaar weer op bijzondere wijze kunnen vermaken met- en op de diverse speelattracties die waren geplaatst door de winkeliersvereniging en Woningstichting U-Woon. Daarnaast werd het z.g. SUTU-event aangeboden door de firma YALP (leverancier van de fitnesstoestellen in onze wijk).

Dit jaar als bijzondere attractie de spectaculaire en fraaie roofvogelshow van Valkerij Rijssen in het muziekpark. Een wervelende show met een groot aantal prachtige roofvogels waaronder de zeearend Harley, mascotte van de voetbalclub GA Eagles.
Een show waarbij vooral ook de kinderen en moeders actief bij de diverse demonstraties werden betrokken.

Ook de Triasloterij was dit jaar een succes. Prachtige prijzen en vrijwel alle winnaars uit onze eigen wijk! Alle prijzen zijn inmiddels aan de winnaars uitgereikt en de hoofdprijs, een midweek of lang weekend in een luxe bungalow van Witterzomer vakantieparken te Assen, is gewonnen door de familie Lamers uit Drielanden. Onze gelukwensen aan alle winnaars.
De loterij heeft € 522,00 opgebracht waarvan 50% via Fiets voor een Huis (www.fietsvooreenhuis.nl) naar de Wereld Foundation (www.wereldfoundation.nl) gaat voor de bouw van huizen voor de allerarmsten in Bangladesh. De andere 50% gaat in onze spaarpot t.b.v. het onderhoud (en eventueel vervanging) aan de trimtoestellen in onze wijk.

Last but not least was er natuurlijk ook nog de 2e Triasrun Drielanden. Georganiseerd in samenwerking met onze Harderwijkse atletiekvereniging Athlos. Ook dit jaar weer een perfecte organisatie en volop tevredenheid bij zowel lopers als het publiek. Een fraaie route door het groene deel van de wijk en ook  nog dwars door het centrum van Drielanden met de vele aanwezige toeschouwers.

Het bestuur van de wijkvereniging Drielanden kijkt met een zeer tevreden blik terug op een  zeer een geslaagd Triasfeest. Een evenement voor jong- en oud; voor wijkbewoners en overige belangstellenden. Een evenement waarbij het “samen leven en samen doen” op een bijzondere wijze tot uiting is gekomen.

Veel dank zijn wij hierbij met z’n allen verschuldigd aan de omwonende bewoners die ook dit jaar weer veel begrip hebben getoond en hun medewerking hebben verleend door o.a. de door ons gebruikte parkeerplaatsen vrij te maken en hun auto’s tijdelijk elders te parkeren.  Dat is waar het in een wijk toch allemaal om draait? Samen leven en samen doen!

Wij zijn meer dan tevreden en we hopen u als wijkbewoner- en wellicht deelnemer aan het Triasfeest toch ook?

Triasfeest 2014

We zijn er klaar voor! Het Triasfeest kan op 6 september gaan beginnen. Kleedjesmarkt, Mini Markt, Demonstraties op het podium voor de HEMA en op de parkeerplaats bij de ALDI, een Valkenier met diverse roofvogels in het Muziekpark, speelattracties voor de kinderen en dit keer ook voor de wat ouderen.

En niet te vergeten, dit jaar ook weer onze TRIASLOTERIJ met zeer fraaie prijzen waarbij de Hoofdprijs een verblijf van een lang weekend in een prachtige bungalow van WITTERZOMER vakantiepark te Assen!

Wilt u een plaatsje op de Kleedjesmarkt (niet commercieel en een rommelmarkt voor vooral de kinderen), dan kunt u zich aanmelden via e-mail: activiteiten@wijkverenigingdrielanden.nl of door inleveren van het formulier op pagina 38 van ons wijkblad De Hoorschelp nr. 2, 9e jaargang 2014.

Kosten:
Leden van de wijkvereniging: gratis
Overigen: € 5,00
Een kleine kraam huren kan ook: € 30,00 en een borg van eveneens € 30,00

Als ondernemer deelnemen aan de Mini Markt kan natuurlijk ook.
U huurt dan een marktkraam bij de wijkvereniging met een afmeting van 400cm x ca. 80cm met dakje. Eetstalletjes worden niet toegelaten.
Alleen verkoop van Non-food, fruit, groenten en “af-fabriek” verpakte etenswaren zoals koek, snoepgoed etc. met merklabel en/of houdbaarheidsdatum op de verpakking.
Geeft u zich dan op via mail: voorzitter@wijkverenigingdrielanden.nl
Kosten voor de huur van een kraam:
€ 40,00 en een borg van € 20,00
Na uw eerste contact via aangegeven mailadres ontvangt u de regeling en voorwaarden.

Triasfeest

Elke twee jaar wordt door de Wijkvereniging Drielanden het Triasfeest georganiseerd. Het Triasfeest bestaat uit de Kleedjesmarkt met daarnaast een verscheidenheid aan evenementen, uiteenlopend van dansdemonstraties, sportdemonstraties en muziekoptredens tot een heuse hardloopwedstrijd voor jong en oud. Ook kan er sprake zijn van een bepaald thema tijdens het Triasfeest.

De basis voor het tweejaarlijkse Triasfeest is de jaarlijks terugkerende Kleedjesmarkt die rondom de Triasvijver en de Triasgracht wordt gehouden. De Kleedjesmarkt is een rommelmarkt waar geen commerciële verkoop is toegestaan en waar alleen particulieren aan mogen deelnemen. Een mooie gelegenheid voor jong en oud om van wat oude spulletjes af te komen. Deze markt is vooral gericht op de jeugd als deelnemer, maar natuurlijk is er ook ruimte voor oudere deelnemers.

Verder wordt het Triasfeest in de regel aangevuld met diverse grote speeltoestellen voor de jongste bewoners van de wijk; zo kunnen er speeltoestellen zijn als een draaimolen, een springkussen enz.

Kortom, het tweejaarlijkse Triasfeest is een groot wijkfeest waar jong en oud kunnen genieten van de aanwezige handelsgeest, gezelligheid, optredens en demonstraties.

Triasfeest 2012

11 september 2012

Met dit jaar als thema: ‘Respect voor de hulpdiensten’.

Op zaterdag 1 september stond het Triasplein en omgeving bol van heel veel fantastische optredens en demonstraties verzorgd door diverse Harderwijkse dans- en sportscholen, een muziekvereniging, een zanggroep en diverse hulpdiensten zoals Politie, Brandweer, Rode Kruis en zelfs een bergingsbedrijf.

Naast het thema ‘Respect voor de hulpdiensten’ gold als rode draad natuurlijk de Kleedjesmarkt en voor het eerst in het bestaan van het Triasfeest was er de, door de atletiekvereniging Athlos georganiseerde, TriasRun. Speciaal voor het Triasfeest werd de Triasloterij georganiseerd, die veel belangstelling trok. Dat kon ook bijna niet anders met al die fraaie prijzen die je kon winnen!

Dit jaar werd voor het eerst een avondprogramma gepresenteerd. Met medewerking van de horeca aan het Triasplein werd er in de avonduren gezellige muziek gespeeld door de band The Red Strats. Een heerlijk repertoire met een variëteit aan nummers van vooral Cliff Richard en The Shadows en Buddy Holly. Naast de vele prachtige vocale nummers werd er ook nog een geweldig arsenaal instrumentaal ten gehore gebracht waarbij vooral de sologitaar lekker in het gehoor lag. De terrassen rondom het Triasplein zaten goed vol tot het einde van het optreden van The Red Strats. Dat leverde heel tevreden gezichten op bij de horeca, die door het hele mooie weer overdag ook niets over de klandizie had te klagen.

We kunnen met z’n allen terugkijken op een zeer geslaagd en zeer druk bezocht Triasfeest 2012 met vooral heel veel gezelligheid, plezier, sportiviteit en handelsgeest, waarbij de weergoden ons niet in de steek hebben gelaten!

Er zijn heel veel mensen die wij dank verschuldigd zijn en naar wie wij dat ook hebben uitgesproken. Veel dank gaat ook uit naar de direct omwonenden die op een geweldige manier gehoor hebben gegeven aan ons verzoek om begrip en medewerking tijdens het Triasfeest.

Het bestuur van de wijkvereniging ziet iedereen graag terug op het Triasfeest in 2014!

NB: de Kleedjesmarkt wordt ieder jaar gehouden, in wijkblad De Hoorschelp zal worden aangekondigd wanneer de volgende Kleedjesmarkt georganiseerd zal worden.